Byorganisk Nytårsstatus

Vores projekt er efter vores egen vurdering kommet godt ud af år 2013

Indsamling af køkkenskrald
Vi samler køkkenskrald sammen fra køkkenerne hos alle projektdeltagerne:Thorupgården, Askovfonden (2 køkkener), Idrætshuset og Offside.

Vi har fået ansat en person til at køre rundt på ladcykel til de forskellige steder og indsamle køkkenskraldet. Indsamlingen foretages 2 gange ugentligt.

”Mellemstationsdrivhusene”
Vi har opsat drivhuse ved Thorupgården, Idrætshuset og Offside. Den valgte model var lige en anelse for stor til de steder man kunne finde under Askovfonden. Det hus vi har fået til overs vil vi i stedet placere et andet relevant sted på Nørrebro.
Vi har en god dialog med Det Frie Gymnasium om placering af drivhuset der.

Komposteringen
Vi har rigtig godt gang i komposteringen i Gartneri Offside i Vadsby. I efteråret har vi dels varmekomposteret i vores komposttromler dels ormekomposteret i kasser bygget op af pallerammer.
Vi har nu bygget beholdere til ormekompostering af 1000 liters vandtanke. Vi har placeret beholderne i et drivhus og isoleret med flamingoplader for at beskytte ormene mod frost.
Her i vinter er der tydeligvis for koldt til at der sker en nævneværdig omsætning i komposttromlerne, mens kompostormene arbejder flittigt videre så længe der er frostfrit.

kompostIsoleret500

Kompostpladsen
Det trak ud med restaureringen af muren ved kompostpladsen – den er endnu ikke færdiggjort af dem vi havde hyret til at klare jobbet – det sker forhåbentligt snarest i det nye år. Vi har dog fået opført den ønskede halvtagsbygning hvor vi nu kun mangler at lægge fliser før vi kan flytte kompostarbejdet under tag.

overdaekning500

Formidling
Vi har fået trykt nogle meget fine plakater og postkort til omdeling hos interesserede og potentielle deltagere i det byorganiske projekt.
Du kan downloade både postkort og plakat design fra siden under menupunktet “Kontakt”.
Hvis du gerne vil have trykte plakater eller postkort kan du kontakte os – så finder vi ud af at sende nogle til dig.