Spisemærke med forhindringer

I det byorganiske projekt går vi efter at det køkkenskrald vi tager til kompostering i gartneriet skal være fra økologiske køkkener.
Det er ikke så svært at finde køkkener der for en stor del benytter økologiske råvarer – i hvertfald i forbindelse med de indkøb som resulterer i komposterbart skrald – typisk frugt og grønt.
Men hvis komposten skal kunne opnå status af økologisk er det nødvendigt at de medvirkende køkkener kommer under den såkaldte økologiske spisemærkeordning.
Både offentlige og private spisesteder kan få det økologiske spisemærke. Man kan få spisemærke i guld, sølv eller bronze – du kan læse mere om det økologiske spisemærke på følgende web-adresse:
www.oekologisk-spisemaerke.dk

Lidt uventet er vores projekt støt på en forhindring i forhold til at de køkkener der deltager i vores projekt kan få økologiske spisemærker – uanset om disse køkkener køber op til 100% økologiske råvarer!!!

Det skyldes at Københavns Kommune har vedtaget at i netop denne kommune kan man kun opgøre økologiprocenten ved at registrere køkkenernes indkøb i kg – hvor Fødevarerstyrelsens retningslinier ellers er at man kan vælge at registrere indkøbene enten i kg eller kr.
For flere af vores køkkener er det ikke muligt at registrere alle indkøb i kg da vi køber en del af vores økologiske råvarer i dagligvarerbutikker hvor varernes vægt ikke fremgår af kassebonerne.
Og da vi ikke, i flere af de i projektet deltagende køkkener, kan registrere alle vores indkøb i vægtenheder kan vi ikke opnå et økologisk spisemærke
– vi håber selvfølgelig at der snarest kommer en justering der betyder at vi er flere køkkener der får mulighed for at deltage i den økologiske spisemærkeordning.